Merkbewaking | Start-ups | Goedkope merkregistratie

Laat uw merk bewaken door Startersmerk!

Hoe beschermt u een merknaam? Met hulp van Startersmerk natuurlijk! U kunt bij Startersmerk terecht voor uw merkregistratie in de Benelux. Registratie is erg belangrijk, maar na registratie dient u ook te weten of er jongere merken worden ingediend die met uw merk overeenstemmen en waartegen u kunt optreden. Dit noemen we merkbewaking. U kunt zelf niet de registers in de gaten houden, dit kan alleen door experts die uw merk continu vergelijken met de merken die worden ingediend in de Benelux. Startersmerk verzorgt graag voor u de merkbewaking. Startersmerk is een online initiatief van het gerenommeerde merkenbureau Landmark. Zo bieden wij starters en startende ondernemingen de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier hun merknaam te laten registreren bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) en verzorgen wij daarna uw merkenbewaking en het merkbeheer. Merkbewaking is immers een essentieel onderdeel van het succes van iedere mkb'er. Laat uw merk bewaken door een deskundig merkenbureau in de Benelux, en u heeft er geen omkijken meer naar. Meer weten? Voel u vrij om contact met ons op te nemen of kies een van de drie opties voor merkbescherming en merkbewaking op de website van Startersmerk!

Hoe werkt het registreren van uw merk?

Meer weten over het registreren van uw merk? Bekijk ons 3 stappen plan:

Merknaam registreren in de Benelux

U kunt uw merknaam registreren bij het Benelux Bureau (BOIP) als deze voldoet aan alle voorwaarden waaraan een merknaam moet voldoen. Merkbewaking wordt pas gestart als uw merkregistratie compleet en in orde is. Enkele voorwaarden waaraan een merknaam in ieder geval moet voldoen zijn:
  • De merknaam mag niet beschrijvend zijn: de merknaam of het logo mag het product of de dienst die u aanbiedt niet beschrijven of vertegenwoordigen.
  • De merknaam moet niet alleen een waardeoordeel zijn: een merknaam is een naam en geen aanbeveling.
  • De merknaam mag ook niet misleidend zijn: illustreer geen appel als u peren verkoopt.
  • Ten slotte moet uw merknaam toekomstbestendig zijn: denk goed na over het onderscheidend vermogen van uw merknaam, ook in de toekomst.
Na registratie heeft u het exclusieve recht om de merknaam in de Benelux te gebruiken. De registratie is 10 jaar geldig. U moet de merknaam echter goed beschermen, zodat deze ook echt van u blijft. Startersmerk helpt u graag door uw merkbewaking te borgen. Vraag ons om meer informatie of kies een van de drie opties voor merkbescherming en merkbewaking op de website van Startersmerk.

Maak uw keuze uit 3 beproefde producten:

Basis - € 500 

 Check op registreerbaarheid

 Identiek onderzoek 

 Registratie van uw merk in 1 of twee klassen

Compleet € 550 

Check op registreerbaarheid

Identiek onderzoek 

Registratie van uw merk in 1 of 2 klassen

+ Buitenlandvoucher

+ Merkbewaking

Uitgebreid € 975 

Check op registreerbaarheid

Identiek onderzoek 

Registratie van uw merk

 Buitenlandvoucher

Merkbewaking

+ Beschikbaarheidsonderzoek


Hoe beschermt u een merknaam?

Als starter of ervaren ondernemer investeert u natuurlijk veel tijd en aandacht in uw bedrijf. Dit doet u om een goede reputatie op te bouwen voor uw bedrijfsnaam. Natuurlijk wilt u dan niet dat iemand anders meelift op het succes dat u hebt behaald. Zorg er daarom voor dat uw merknaam goed beschermd blijft. Dat is waar merkbewaking om de hoek komt kijken. Merkbewaking is. belangrijk als uw merk al geregistreerd is omdat u op de hoogte moet blijven van jongere merken die merk uw merk overeenstemmen. U bent dan op tijd op de hoogte van de jongere merkaanvrage en kunt hier ook tijdig tegen optreden. Merkbewaking is daarom uitermate belangrijk om te zorgen dat derden niet ongemerkt een overeenstemmend merk registreren. Zonder merkbewaking komt u daar mogelijk pas laat achter en kost het u veel meer om tegen de inbreuk van een concurrent op te treden. Merkbewaking en -bescherming wordt geboden door Startersmerk, hét online merkenbureau dat u van alle gemakken voorziet met betrekking tot uw merkregistratie!

Uw merkbewaking in de professionele handen

Startersmerk is dé oplossing voor iedere startende of ervaren ondernemer die merkenbewaking in de Benelux nodig heeft, maar hier niet de tijd, het budget of de kennis voor heeft. Omdat het beschermen van uw merknaam als startende onderneming enorm belangrijk is, bieden wij bij Startersmerk diverse mogelijkheden om uw merkbewaking op orde te krijgen. De opties Compleet en Uitgebreid zijn beide inclusief merkbewaking. Omdat we begrijpen dat u met een beperkt budget te maken heeft, zijn onze diensten relatief goedkoop! Zo hoeft u niet meer te betalen dan de diensten die u van ons krijgt. We verbergen geen kosten. Laat uw merknaam beschermen door Startersmerk en profiteer van de volgende voordelen:
  • Betrouwbaar en deskundig advies van de merkenadviseurs van Landmark
  • De eenvoudigste en snelste methode om uw merknaam in de Benelux te beschermen
  • Scherpe tarieven die rekening houden met uw budget
  • Geen verborgen kosten, alleen transparantie en duidelijkheid
  • Een unieke kortingsvoucher voor registratie buiten de Benelux

De experts van Startersmerk adviseren u graag!

U kunt uw merknaam toch ook zelf bij het BOIP registreren? Dat is zeker waar, maar wat u moet weten is dat u daarbij geen begeleiding of advies krijgt. Het is dan aan u om uit te zoeken of uw merknaam onderscheidend genoeg is, en of deze beschikbaar is voor registratie. U heeft ook geen merkbewaking. We weten dat u als starter geen zin heeft in ingewikkelde procedures en gewoon lekker bezig wilt zijn met uw bedrijf. Daarom nemen wij graag ook uw merkbewaking voor onze rekening. Wij zorgen ervoor dat niemand meelift op het succes van uw merknaam en houden u op de hoogte van met uw merk overeenstemmende merknamen die later worden ingediend. Laat u adviseren en begeleiden door onze deskundige adviseurs. Zo zijn onze ervaren merkenadviseurs in het bezit van het BMM-keurmerk: een bijzondere aanduiding die wordt uitgereikt door de brancheorganisatie. Voor een goede en degelijke merkregistratie en merkbewaking kiest u voor Startersmerk!

Merkbewaking door Startersmerk? Schrijf u in!

Bent u ervan overtuigd dat merkbewaking een cruciaal onderdeel is van uw start-up of bedrijf en wilt u de hulp van Startersmerk inschakelen? Schrijf u in via de website en kies een van onze drie aantrekkelijke producten op onze website. Heeft u toch nog vragen of advies nodig over welk product het beste bij uw bedrijf past, dan kunt u uiteraard contact opnemen met Startersmerk via info@startersmerk.nl. U kunt ook het contactformulier op de website invullen. Wij horen graag hoe wij u kunnen helpen met uw merkbewaking in de Benelux!

Of stuur ons met dit formulier uw bericht of vraag