Mark van Trimarks adviseert over merkbescherming

Uw merk mag niet beschrijvend zijn!

Registreerbaarheidscheck

Een merk is een onderscheidingsteken dat bestemd is om de producten en/of diensten van een bedrijf te kunnen onderscheiden van een ander bedrijf. 

  • Een merkregistratie verschaft een monopoliepositie. U mag als enige het merk voor uw producten gebruiken.
  • Daarom mag een merk niet puur beschrijvend zijn of aanprijzend voor de producten of diensten waarvoor het is bestemd. B.v. PRIMASHOES voor schoenen of MKB-FONDS voor financiële diensten kunnen niet worden geregistreerd.
  • Een niet-onderscheidend merk kan echter wél worden ingeschreven wanneer het bestaat uit de combinatie van een sprekend beeldmerk of logo en het woordmerk.
  • Het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) weigert een beschrijvend merk in te schrijven en stort de door u betaalde bedragen niet terug bij weigering.
  • Startersmerk doet een registreerbaarheidscheck en dient uw merk alleen in wanneer dit volgens onze adviseurs voldoet aan de eisen. 
  • Als wij van mening zijn dat uw merk niet registreerbaar is dan wordt het door ons uiteraard niet ingediend en sturen wij u geen factuur
  • U heeft dan de mogelijkheid om eventueel een aangepast merk in te dienen of om een sprekend beeldmerk aan uw woordmerk toe te voegen.

Uitleg van belangrijke termen bij merkregistratie:

Hieronder vindt u meer uitleg over de verschillende onderdelen van onze service die te maken hebben met merkbescherming en merkregistratie. Het is handig om deze uitleg te lezen voordat u een keuze maakt uit de 3 producten die Startersmerk aanbiedt.

Klik op de onderstreepte termen in het schema voor nadere uitleg.

 

Basis Compleet Uitgebreid
Registratie in 2 klassen  √  √  √
Identiek onderzoek  √  √  √
Registreerbaarheidscheck  √  √  √
Merkbewaking    √  √
Buitenlandvoucher    √  √
Beschikbaarheidsonderzoek      √